Aktualno

Koledar društvenih dogodkov

Nalaganje... Nalaganje...

Novice

Spletno potopisno predavanje: S kolesom v Pariz

Skozi Matejeve zgodbe se bomo popeljali po zavitih slovenskih, avstrijskih, nemških in francoskih cestah. Zagrizli bomo v 2504 m visok prelaz Hochtor, iskali zavetrje po razprostranih gričevjih Bavarske, prebili Maginotovo linijo in načrtovali večerjo v najbolj znani pariški restavraciji Gusteau’s. 🥂
Pot nas bo torej vodila vse do mesta ljubezni in umetnikov, Pariza. 🎨💕
🚲V torek, 7. 12, vas ob 19. uri vabimo, da se nam pridružite na potopisnem predavanju S kolesom v Pariz. Poleg kolesarskih prigod in okušanja bogate kulinarike kuhinje na kolesu (makaroni na tisoč in en način), boste izvedeli tudi, ali je Mateju hkrati uspelo diplomirati.👨‍🎓👏
🚲Prijave za relacijo Kranj – Pariz se zbirajo na: https://forms.gle/eXqWvoDhUg5AMS8j8
Se vidimo!🌍

Dan geografskih informacijskih sistemov

💻 Bliža se dan geografskih informacijskih sistemov! 💻
Tudi letos bomo organizirali delavnico, na kateri bodo študenti lahko pridobili nova praktična znanja s področja uporabe GIS. Tokrat bomo spoznali osnove programskega orodja QGIS 🗺️.
Za udeležbo je potrebna predhodna prijava (https://forms.gle/aNZ8EmhnXn4sjqMCA ). Ker je število mest omejeno, te bomo v primeru prijave obvestili, ali se dogodka lahko udeležiš v živo ali prek spleta. Mesta se bodo zapolnila glede na vrstni red prijav, upoštevalo pa se bo tudi (ne)članstvo v društvu.

Jesenska pogozdovalna akcija

Zaradi številnih naravnih nesreč, ki so čez leta povzročile veliko škode v slovenskih gozdovih, smo se v društvu odločili, da organiziramo pogozdovalno akcijo. S tem želimo ohraniti številne gozdne funkcije, ki so ključnega pomena tudi za nas, zato vas vabimo, da se nam v soboto, 6. novembra, pridružite pri pogozdovalni akciji, ki jo bomo izvedli skupaj z Zavodom za gozdove. Sadike bomo sadili na objektu v Kolovcu (pri Domžalah, blizu Arboretuma Volčji Potok).
Zaradi lažje organizacije, prosimo, da izpolnite ta obrazec: https://forms.gle/peDxsETsuTzEU9YUA.
Povabite lahko tudi svoje kolege, starše ali sosede! Pogozdovanje je odlična priložnost za druženje izven študijskih obveznosti in pridobivanje novih poznanstev. Starejši geografi bodo mlajšim na voljo tudi za informacije o študiju in podali napotke, kako biti pravi geograf 😉.
Več nas bo, več sadik bomo zasadili! 🌳😀

Dmgs gre v hribe – Kompotela

Po odpadlem poletnem terminu ste v nedeljo, 24. 10., znova vabljeni na pohod na Kompotelo.

Izlet fizično ne bo zahteven, zato je primeren za vsakogar, vsekakor pa ne pozabi na primerno terensko obutev 🥾, topla oblačila 🧤🧣, dovolj pijače in malico🥪.

Dobimo se ob 8. uri na parkirišču Jezerca. Prijave zbiramo na egea.ljubljana@dmgs.si do 21. 10. do 18.00. V prijavnici navedi ime, priimek ter sporoči, če lahko nudiš prevoz oz. če ga potrebuješ. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen, udeležba na dogodku pa je na lastno odgovornost.
Se vidimo!

Izmenjava z Egea Turku

S člani Egee Turku 🇫🇮 želimo v letnem semestru izvesti izmenjavo. Če bi se izmenjave rad_a udeležil_a, lahko svoje zanimanje sporočiš na naš elektronski naslov, prek katerega bo potekala tudi nadaljnja komunikacija. 

Egea letni kongres 2021: Mapping the Future

V petek, 10. 9., se prične spletni Egea letni kongres 2021 z naslovom Mapping the Future

Do sobote, 25. 9., bodo potekale različne delavnice:

  • GoLabs, kjer boste skupaj z drugimi člani, profesorji in GIS strokovnjaki izdelovali karte in reševali probleme. Temi sta Future foods, School of Maps.
  • Strokovni delavnici z nslovoma Land use in the Achterhoek in World of GIS.
  • Predavanja o aktualnih temah: Dutch fight against the water, Global and Local SDG’s.

Poleg znanstvenih delavnic se lahko udeležite tudi predavanja o gverilskem vrtnarjenju. 

Za delavnice je potrebna predhodna prijava, saj je število mest omejeno! Več o programu lahko najdete na FB strani kongresa ali pa na novi Egea spletni strani.

Na kongres se prijavite tu.

Baltski vikend

Za nami je razburljiv in vetroven baltski vikend. Obiskali smo Rigo, Vilno, Trakai, kampirali v bližini mesta Birštonas, ki je znano po izvirih mineralne vode, in s kajaki raziskovali meandre reke Verknė. Poskusili smo tudi tipične litvanske in estonske dobrote ter se naučili nekaj litvanskih plesov. Ačiū Jaunųjų geografų klubas and see you next year in Tartu (Egea Tartu)! 

Izmenjava z Egeo Zagreb

S kolegi iz Zagreba želimo izvesti izmenjavo v zimskem semestru. Načrtujemo, da se člani Egea Ljubljana na Hrvaško odpravimo oktobra, kolegi iz Zagreba pa bi nas obiskali prej ali kasneje (točni datumi še v dogovarjanju). Zaenkrat smo v procesu iskanja sodelujočih, zato nam lahko vsi, ki vas izmenjava zanima, pišete na elektronski naslov egea.ljubljana@dmgs.si ali na naša socialna omrežja.

Spletna stran Dmgs Egea Ljubljana

Dobrodošli na novi društveni spletni strani. Na njej najdete vse ključne informacije o delovanju društva, aktualnih dogodkih in digitalne številke GEOmixa. Ker spletno stran urejamo samo, z veseljem sprejemamo predloge za njeno vsebinsko in vizualno izboljšavo. Svoje predloga nam lahko pošljete v zavihku “Piši nam!”.